duminică, 2 octombrie 2016

Valerian Vreme prezidează Conferința Interparlamentară Europeană privind Spațiul



  • conferința are loc la București și reunește actori importanți din domeniu

Valerian Vreme
Deputatul oneștean Valerian Vreme va prezida, pe 3 și 4 octombrie, a XVIII-a Sesiune Plenară a Conferinței Interparlamentare Europene privind Spațiul (EISC), care va avea loc la  București. La conferință participă reprezentanți ai parlamentelor naționale membre ale Uniunii Europeane (UE) - din Belgia, Estonia, Franța, Germania, Italia, Norvegia și Polonia, ai Agenției Spațiale Europene, ai Organizației Europene pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici, ai Centrului de Excelență NATO pentru Apărarea Cibernetică și Cooperare, ai Serviciului European de Acțiune Externă și ai Institutului European de Politici Spațiale.
Valerian Vreme este președintele Subcomisiei UE pentru Spațiu, funcție care revine în acest an României, prin Camera Deputaților. Subcomisia a adus în atenția parlamentelor membre și a principalelor instituții naționale și europene din domeniu importanța abordării activităților spațiale prin prisma securității, a siguranței și a sustenabilității.
„Sesiunea plenară de la București – ne-a informat Valerian Vreme - se va desfășura pe patru sesiuni tematice, primele două dedicate dezbaterilor pe tema unei strategii europene pentru spațiu și a perspectivei europene asupra spațiului și securității. Două sesiuni tematice vor viza interacțiunea dintre parlamentari și reprezentanții agențiilor europene și naționale, precum și colaborarea parlamentară cu reprezentanții industriilor spațiale.
A doua zi a conferinței este rezervată discuțiilor parlamentarilor cu privire la activitățile  ulterioare ale organizației și discutarea temei și programului viitoarei președinții EISC, care va fi deținută de Estonia”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu