luni, 3 octombrie 2016

Chimcomplex are doi concurenți la preluarea Oltchim


Oltchim

Societatea Chimcomplex Borzești, una dintre cele mai importante în Grupul Societățile Comerciale Române care o patronează, ar putea avea deja doi concurenți în preluarea activelor scoase la vânzare de stat la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Trei investitori sunt interesați să achiziționeze cele nouă pachete de active de la combinatul Oltchim scoase la vânzare - a declarat, recent, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei vâlcene. „Nu putem dezvălui, la acest moment, care este numele acestor investitori. Le vom face publice la momentul potrivit. Eu sper ca până la sfârșitul anului să avem contractele deja semnate” – a declarat presei Gheorghe Piperea.
Oltchim s-a aflat, însă, și în verificarea Comisiei Europene pentru ștergerea unor datorii către stat, iar ngocierile cu investitorii au fost suspendate. Verdictul de la Comisie era așteptat la sfârțitul lunii trecute, dar încă nu s-a făcut public nimic în acest sens.
„Prin achiziția activelor de la Oltchim – declara, cu puțin timp în urmă, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă - vrem să constituim Compania Română de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex și Oltchim. Sinergia celor două combinate și investițiile preconizate vor crea o corporație puternica în România. Aceasta va valorifica superior resursele țării: materii prime, personal instruit, piață și tehnologie.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu