luni, 10 octombrie 2016

Sute de băcăuani depun cereri pentru finanțare prin Programul Casa Verde



Circa 150 de băcăuani erau, în dimineața zilei de luni, 10 octombrie, la ușa Agenției pentru Protecția Mediului, cu dosare pentru a obține finanțare la instalarea sistemelor de încălzire cu energie regenerabilă prin Programul Casa Verde Clasic. Până la încheierea programului, însă, numărul cererilor a trecut de 350.
„Am fost nevoiți, în aceste condiții – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Ionos – să organizăm depunerea cererilor și a dosarelor, pentru că înscrierea în program nu se poate face, tehnic, decât până la ora 16,30 a fiecărei zile, limită de timp după care calculatorul nu mai acceptă înscrieri. Astfel, i-am programat pe ceilalți solicitanți pentru zilele următoare, astfel încât să știe fiecare când trebuie să se prezinte la noi, să nu mai piardă timpul inutil”.
Județului Bacău îi este alocată, în acest Program, suma de 1,85 de milioane de lei. Luni au fost depuse cereri numai pentru 6.000 de lei pentru un solicitant, dar finanțarea poate merge și până la 8.000 de lei, de la 3.000 de lei minim. La o medie de 6.000 de lei pentru fiecare solicitant, s-a putut estima timpul necesar pentru fiecare solicitant la depunerea cererilor și numărul maxim de cereri care pot fi admise până la epuizarea cotei alocate județului și astfel s-a făcut și programarea celor interesați de finanțare.
Cererile pot fi depuse, de persoanele fizice, până pe 24 octombrie inclusiv, iar persoanele juridice pot veni cu cereri numai în perioada 17 octombrie – 14 noiembrie.
„Important de știut – a precizat Maria Ionos – este că la depunerea cererii trebuie să fie prezent obligatoriu solicitantul”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu