miercuri, 26 octombrie 2016

Speranțe dinspre Iran pentru Rafo



Societatea Rafo Onești ar putea fi, până pe 11 noiembrie, unul dintre obiectivele economice înscrise în programul vizitei unei delegați de oameni de afaceri din Iran interesați de proiecte cu mediul de afaceri din județul Bacău. Camera de Comerț și Industrie (CCI) din Bacău și Ambasada Republicii Islamice Iran în România analizează, acum, coordonatele unei Misiuni economice în acest sens. Delegația iraniană, condusă de Excelența Sa Hamid Moayyer, ambasadorul Republicii Iran la București – spune președintele Camerei de Comerț, Doru Simovici - s-ar putea întâlni cu autoritățile județului Bacău (cu prefectul și președintele Consiliului Județean), cu primarii orașelor Bacău, Onești, Târgu Ocna și Slănic Moldova) și ar putea vizita obiective economice și nu numai din cele patru localități. De asemenea, este posibil ca soția ambasadorului să organizeze, în Bacău, o expoziție de covoare persane și artizanat.
„Așteptăm oricând la Rafo – spune liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian - posibili investitori care prezintă bonitate și care pot garanta chiar în fața autoritatilor locale și centrale, transparent, bunele lor intenții. Dacă la această primă acțiune vor adera toți reprezentanții instituțiilor locale și nu numai, ar putea constitui un prim pas către o revenire la normalitate a activității măcar și parțială a Platformei industriale Borzești, cu un puternic impact asupra componentei sociale”.

„Invitația noastră a fost trimisă săptămâna trecută. Când vizita va fi anunțată ca sigură, vom înștiința și Prefectura și Consiliul Județean și primăriile din Bacău, Onești, Târgu Ocna și Slănic Moldova. Oneștiul este un potențial centru de interes, mai ales cu societatea Rafo, dar deocamdată au loc discuții cu privire la ce intenții ar putea avea firmele din Iran pentru mediul economic de la noi. Apoi vom vedea, punctual, unde vor avea loc întâlniri în județul nostru.”
Doru Simovici, președintele CCI Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu