luni, 26 septembrie 2016

Parcarea în stația de autobuz dă mari bătăi de cap șoferilor



Parcarea automobileleor în alveolele destinate autobuzelor compică permanent circulația rutieră. Se întâmplă și în Bacău, deși societatea Transport Public a sesizat în repetate rânduri Poliția. Directorul societății, Adrian Botez, crede că este un aspect care ține și de educația conducătorilor auto.

„Avem probleme în special în zona magazinului Cora, pe alveola dedicată transportului public, care este permanent ocupată de autoturisme particulare, ale celor care își fac probabil aprovizionarea din acel magazin – ne-a declarat Adrian Botez. Autobuzele sunt nevoite să parcheze pe prima bandă de circulație și astfel apar conflicte chiar cu cei care parchează mașinile în mod nepermis”. În alveola de la Cora stau autobuzele pentru traseele 4 și 5, pentru că acolo e capăt de linie, iar mașinile parcate nepermis nu mai pot pleca din cauza lor. Se ajnge, în multe cazuri, chiar la agresivitate, la altercații. Autobuzele nu pleacă în cursă de acolo decât la orele fixe din program. „La Cora este un punct nevralgic, cel mai mare din oraș – a opinat Adrian Botez. Dar, avem probleme și în stația Nord, unde este o zonă foarte aglomerată, iar alvelola este ocupată de șoferii particulari. Dacă autobuzele sunt nevoite să oprească pe banda de circulație, îngreunează foarte mult traficul, ba se crează și ambuteiaje.
Sunt și alte zone nevralgice, în care mai apar și taxiuri parcate necorespunzător, pentru că sunt mai multe decât pozițiile prevăzute prin marcaje pentru ele”.
Parcarea sau oprirea autobuzului pe banda de circulație pun în pericol și călătorii, care practic urcă sau coboară din autobuz direct din stradă. „Noi am trimis adrese și la Poliția locală și la Poliția circulației. Ei au făcut câteva acțiuni în acest sens, dar sporadice, fără rezultat.
În alveolele din stațiile de autobuz sunt semne de circulație corespunzătoare, marcaje BUS și panouri care avertizează că autovehiculele parcate acolo vor fi ridicate. Dar, circulația rutieră a devenit agresivă. Probabil că unii șoferi nici nu au educația necesară și nimic nu se mai respectă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu