luni, 19 septembrie 2016

Cod galben de ploi în bazinul hidrografic al râului Trotuș


Amenajari hidrotehnice pe un afluent al Trotușului, la Ciugheș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cu COD GALBEN valabilă pentru intervalul 19 septembrie, ora 15,00 – 21 septembrie, ora 10,00, având în vedere avertizarea meteorologică cu COD PORTOCALIU care prevede cantități însemnate de precipitații. Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.
În județul Bacău este vizat Bazinul hidrografic al râului Trotuș, împreună cu afluenții acestuia și cursurile de apă necadastrate.
„Administrația Bazinală de Apă Siret – spune directorul acesteia, Emil Vamanu - monitorizează evoluția cantitativă și calitativă a fenomenelor prognozate și intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu