luni, 12 septembrie 2016

An școlar nou pentru primii bursieri Holzindustrie Schweighofer din Moinești




Prima generație de bursieri Holzindustrie Schweighofer din cadrul clasei nou înființate la Colegiul Tehnic „Gr. Cobălcescu” din Moinești a început anul școlar. Aici, 28 de elevi vor deprinde, în următorii trei ani, tainele meseriilor de lăcătuș mecanic și electrician de joasă tensiune.

„Asistăm – a spus la festivitatea de deschidere a cursurilor  Stelian Ivan, directorul Colegiului - la revenirea învățământului profesional la o stare de normalitate pe care a mai cunoscut-o în trecut – prin acest parteneriat între școală, elevi și părinții lor, între noi toți și agenții economici. Colegiul Tehnic Gr. Cobălcescu din Moinești redevine un pol de revigorare a învățământului tehnic și profesional din județul Bacău și din regiunea Moldovei.”
Pentru elevi și-a deschis porțile un internat complet renovat, cu materiale de calitate, accesorii și mobilier nou. Ei vor beneficia de un atelier dotat cu echipamente moderne, pentru a-și desăvârși pregătirea profesională și vor efectua stagii de practică în fabricile companiei. La acestea se adaugă burse care suplimentează ajutorul oferit de stat cu până la 700 de lei, în funcție de rezultatele la învățătură. Pentru acest proiect, Holzindustrie Schweighofer a alocat suma de 280.000 de euro.
Maria-Magdalena, din Tescani, care va studia în  Moinești cu grupa de electricieni de joasă tensiune. „De mică mi-a plăcut să meșteresc – spune Maria-Magdalena. Sunt tare îndemânatică, iar proba practică am trecut-o fără probleme. Față de un liceu, școala profesională și bursa oferită de Holzindustrie Schweighofer au mult mai multe beneficii. Aici știu că am ceva asigurat, căminul e nou-nouț, am și bani pentru cărți. Pot să învăț o meserie care îmi place, să am o calificare recunoscută peste tot. Peste trei ani voi putea să mă angajez la fabrica Schweighofer. Sau, cine știe, poate voi continua și cu școala, poate voi ajunge să iau și Bacalaureatul, poate și mai departe.”

„Educația este piatra de temelie a fiecărui om, dar și a fiecărei organizații. Noi, cei de la Holzindustrie Schweighofer, suntem mândri să avem 3.000 de colegi extrem de bine pregătiți în toate fabricile noastre și, prin acest parteneriat pe care îl demarăm astăzi, sperăm să contribuim la reașezarea meseriilor ca lucruri firești, făcute bine și cu pasiune. Ne dorim să atragem copii talentați și inimoși pe care să-i ajutăm, împreună cu profesorii Colegiului Cobălcescu, să devină profesioniștii respectați de care are nevoie economia și societatea în general.”
Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu