marți, 2 august 2016

Un băcăuan pe lista câștigătorilor Loteriei bonurilor fiscale



Unul dintre cele 100 de premii, în valoare de 10.000 de lei, la extragerea din 19 iunie a Loteriei bonurilor fiscale va ajunge în județul Bacău. Premiul a fost revendicat printr-o cerere depusă la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP). După extragerea din iunie au fost depuse 338 de cereri de revendicare în toată țara, dintre care, conform Regulamentului, au fost trase la sorți numai 100. Din județul Bacău au fost depuse șase cereri, trei din raza AJFP, două din raza Serviciului Fiscal Onești și una din Buhuși.
Ministerul Finanțelor Publice acordă, lunar, maxim 100 de astfel de premii, suma totală a acestora fiind de maxim un milion de lei. Bonurile fiscale câștigătoare trebuie revendicate în termenul legal de 30 de zile de la data extragerii. La începutul anului, o oneșteancă a câștigat aproape 84.000 de lei, iar o singură dată a fost acordat un premiu integral de un milion de lei unui contribuabil din țară. La astfel de câștiguri se aplică o cotă de impozit de 16%.
Ministerul Finanțelor Publice va plăti premiile în termen de 60 de zile de la expirarea perioadei de revendicare, după verificarea prealabilă făcută de Direcția Generală Antifraudă Fiscală, în cazul județului Bacău prin Direcția Regională Iași a acestei instituții financiare. Se verifică autenticitatea și realitatea bonurilor fiscale depuse în vederea revendicării premiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu