miercuri, 8 iunie 2016

Warrant-uri la Bursa de Valori Bucureşti




Bursa de Valori București (BVB) și Raiffeisen Centrobank (RCB) au lansat un nou produs de investiții disponibil investitorilor români, atât pentru o piață în creștere, cât și pe una descendentă. Astfel, sunt disponibile 30 de noi produse RCB - toate de tip warrant -, care vor fi listate în cooperare cu partenerul de distribuție Raiffeisen Bank România. Scopul este acela de a furniza atât investitorilor instituționali, cât și investitorilor individuali, o soluție globală de investiții pentru fiecare tip de piață.

Warrant-urile sunt instrumente financiare care au la bază alte instrumente financiare sau active de a căror evoluție depind și care sunt emise de entitțăi specializate (instituții financiare). Astfel de active suport pot fi acțiuni, indici, coșuri de acțiuni, mărfuri etc.
Odată cu listarea warrant-urilor la BVB, investitorii vor avea posibilitatea de a investi în 6 acțiuni românești: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internaționali recunoscuți: EURO STOXX 50® și ROTX® EUR, sau mărfuri, cum ar fi aurul. Instrumentele lansate dau deținătorului dreptul, dar nu și obligația, de a cumpăra sau de a vinde activul suport la un preț specific al instrumentului. Având aceste caracteristici, warrant-urile sunt similare cu opțiunile. Toate warrant-urile RCB sunt oferite în moneda locală, RON. Warrant-urile vor fi tranzacționate permanent, prin servicii de market-making oferite de RCB.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu