vineri, 17 iunie 2016

A fost lansat Programul Rabla Clasic pentru persoanele fizice



Persoanele fizice pot achiziționa un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant, în baza Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto Național „Rabla Clasic 2016”.   
Comitetul de avizare al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) – ne-a informat Agenția pentru Protecția Mediului Bacău - a aprobat lista finală a producătorilor validați să participe în Programul Rabla 2016.
Prin programul „Rabla Clasic” românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziția unui autovehicul nou câtă vreme își casează autovehiculul vechi. Bugetul alocat este de 145 de milioane de lei.
Pentru ”Rabla Clasic” rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonus-uri: unul de 750 de lei – care poate fi adăugat primei de casare în situația în care se alege o mașină al cărei motor generează o cantitate de emisii de bioxid de carbon sub 100 g pe kilometru – și altul de 1.500 de lei pentru situația în care se optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.
Dacă mașina nouă respectă ambele criterii, un cetățean poate beneficia de ambele eco-bonus-uri, putând să ajungă, cu tot cu prima de casare, la o finanțare de 8.750 de lei, care va fi suportată de AFM din costul mașinii noi.
Informații privind listele producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor autorizați să participe în anul 2016 la programul Rabla Clasic și Rabla Plus sunt publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro).
În lista producătorilor validați pe puncte de lucru din județul Bacău figurează Cybernet Auto Center (pentru mărcile Audi, Volkswagen și Skoda) și Exclusiv Motors Bacău (Opel) – ambele din Bacău. De asemenea, în Lista operatorilor autorizați să desfășoare activități de colectare, dezmembrare și/sau tratare de vehicule scoase din uz sunt 17 adrese din județ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu