marți, 12 aprilie 2016

Regio deschide finanțarea pentru creșterea eficienței în blocurile de locuințe



Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est organizează joi, 14 aprilie, lansarea Apelului de proiecte 3.1 Operațiunea A din Programul Operațional Regional (Regio) 2014 – 2020. Măsura vizează Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, iar Operațiunea A se referă la Clădiri rezidențiale. Evenimentul va avea loc de la ora 11,00, la Hotel Central Plaza, din Piatra-Neamț.
În cadrul Priorității de Investitii 3.1, autoritățile publice din mediul urban au la dispoziție o alocare financiară de 63,79 de milioane de euro (din Fondul European de Dezvoltare Regională și de la bugetul de stat), pentru activități legate de creșterea eficienței energetice în blocurile de locuințe, construite în perioada 1950 - 1990.
Evenimentul de lansare va cuprinde prezentări ale Ghidului general privind accesarea fondurilor și ale Ghidului specific pentru apelul de proiecte, aferent priorității de investiții 3.1. Nu vor lipsi exemplele de bune practici din perioada de programare 2007 - 2013 care au dat încredere beneficiarilor. În sesiunea de întrebări și răspunsuri, experții ADR Nord-Est vor lămuri aspectele pe care le vor semnala participanții.

Un comentariu: