duminică, 10 aprilie 2016

Chimcomplex își menține intenția de a face o ofertă pentru Oltchim


Ștefan Vuza

Chimcomplex Borzești, companie controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, a anunțat că nu renunță la intenția de a face o ofertă pentru preluarea combinatului Oltchim, chiar dacă acolo Comisia Europeană a deschis o investigație asupra anulării datoriilor către statul român. Chimcomplex vrea să achiziționeze activele viabile aparținând combinatului din Râmnicu Vâlcea, grupate în societatea Oltchim SPV și ținte;te – cum am precizat și în alte articole din ziarul nostru - crearea Companiei Naționale de Chimie, pentru a repoziționa România pe harta industriei chimice din Europa, „prin forța comercială pe care o vor avea împreună cele două combinate" – cum susțin oficialii societății din Borzești. Chimcomplex și Oltchim au, în majoritate, același obiect de activitate – fabricarea produselor clorosodice.
Investigarea situației de la Oltchim ar putea întârzia cu un an preluarea combinatului, iar dacă aceasta se va confirma, sumele în cauză ar trebui recuperate, ceea ce ar declanșa procedura de intrare în faliment. Tocmai această situație ar impune și mai mult căutarea unui investitor care să preia întreprinderea din Rânicu Vâlcea.
Oltchim este una dintre cele mai mari societăți petrochimice din România și din sud-estul Europei, dar de mai mulți ani se află în degringoladă financiară, în timp ce la Chimcomplex, un combinat mai mic, lucrurile au fost ținute strict sub control. Acolo statul deține un pachet de control de 54,8%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu