joi, 31 martie 2016

Rafinorii i-au scris patronului de la Rafo


Rafinorii îl așteaptă pe Goldovskiy

După prezentarea situației conflictuale din societatea Rafo Onești în Comisia de dialog social a Prefecturii, de miercuri, 30 martie, Sindicatul Rafinorul i-a scris acționarului majoritar al rafinăriei, Iacov Goldovskiy, președintele companiei Petrochemical Holding. Președintele a fost informat din nou cu motivele protestului salariaților din perioada 29 - 31 martie, dar și cu soluțiile sugerate după discuțiile din Comisia de dialog social pentru ca situația să fie readusă la normal.

Sindicatul i-a transmis lui Iacov Goldovskiy solicitarea salariaților de a veni la Onești, pentru a le prezenta direct intențiile pe care le are cu rafinăria. Oamenii nu au uitat să-i reamintească de restanțele salariale pe primele trei luni ale anului și au sugerat inițierea procedurii de concediere colectivă, în condițiile Contractului Colectiv de Muncă, dacă se va ajunge la soluția de intrare în faliment.
Reprezentanții ANAF din Comisia de dialog social au opinat că sechestrul pus pe activele Rafo în contul problemelor judiciare pe care le are în rafinărie un acționar minoritar cu 2,7% din capitalul social și care l-a determinat pe acționarul majoritar să oprească orice finanțare ar fi fost instituit ca o garanție „că activele Rafo nu vor fi dezmembrate și îndepărtate”, dar și că sechestrul nu împiedică proprietarul să continue investițiile în modernizare și repornirea instalațiilor.
Goldovskiy a mai aflat că s-au sugerat și unele căi de dialog cu instituțiile statuluui pentru aplanarea situației de la Rafo. Astfel, reprezentanții rafinăriei pot solicita Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași, la care este arondat fiscal județul Bacău, o întâlnire pentru a se analiza posibile soluții legale. De asemenea, s-a sugerat că acționarul majoritar ar putea cumpăra pachetul de acțiuni de 2,7% din total de la Ovidiu Tender, dar numai instanța de judecată va hotărâ în ce condiții se va ridica sechestrul pe active. Susținerea reală a ridicării sechestrului obligatoriu – se arată în scrisoare - se poate realiza, concret, în condițiile în care acționarul majoritar ar prezenta un proiect de dezvoltare-repornire la pachet cu sursa de finanțare.
„La nivelul județului – a încheiat Ion Marian, liderul sindicatului, scrisoarea către Iacov Goldovskiy - există toată susținerea și, în condițiile în care dumneavostră vă mențineți calitatea de adevărat investitor în mod garantat, în limita prevederilor legale, puteți beneficia de tot sprijinul instituțiilor statului român. Cu toate problemele existente, salariații  încă mai speră în bunele dumneavoastră inenții declarate în timp la Rafo”.
Protestul de la Rafo continuă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu