joi, 11 februarie 2016

Chimcomplex reintră în cursa pentru preluarea Oltchim


Ștefan Vuza

Omul de afaceri Ștefan Vuza, cel care controlează societatea Chimcomplex Borzești, își pune din nou în practică intenția de a prelua activele combinatului chimic Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. Astfel, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă, a convocat deja Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor societății, care va avea pe ordinea de zi  aprobarea participării societății din Borzești la achiziționarea activelor Oltchim sau a părților sociale ale societății Oltchim SPV (creată tocmai pentru vânzarea de active performante), la jumătatea lunii martie.
Proprietarii Chimcomplex au în vedere să participe singuri la preluarea Oltchim sau în asociere cu potențiali investitori, „în măsura în care Chimcomplex câștigă licitația în acest sens, inclusiv în schimbul unui preț care depășește 20% din totalul activelor imobilizate ale societății, mai puțin creanțele”.
Pentru licitație, combinatul din Borzești trebuie să apeleze la împrumuturi în valoare maximă de 95 de milioane de euro.


Citește mai multe în secțiunea INDUSTRIE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu