joi, 5 noiembrie 2015

Guvernul renunță la majorarea salariilor din Finanțe


Protestul spontan al finanțiștilor s-a întors împotriva lor

Guvernul a renunță la majorarea salariilor din mai multe domenii de activitate, majorare ordonată prin OUG 47/2015, inclusiv pentru cei 5.700 de salariați din Finanțe. Măsura a fost luată la două zile de la iscarea protestului spontan al finanțiștilor neincluși în aceasta. Astfel, a fost aprobat un proiect de ordonanță de urgență care prevede măsuri în mai multe domenii, pornind de la industria de apărare până la ANAF și Ministerul Finanțelor. Prin noul proiect, a fost abrogat art. 63 din OUG 47/2015, care prevedea acordarea unei majorări medii a salariilor de bază cu 22% pentru personalului din Ministerul Finanțelor Publice, ANAF și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.
„Abrogarea acelui articol din Ordonanță - ne-a declarat liderul sindicatului Sed Lex al finanțiștilor băcăuani, Iulian Cerbu – este cea mai proastă soluție la care a putut recurge Guvernul. N-au făcut decât să ne dezbine, să ne împartă în două lumi, între care noi, cei din teritoriu să fim cei mai loviți”.
Chiar în ziua protestului spontan (marți, 3 noiembrie), reprezentanții protestatarilor, cu sprijinul Alianței sindicale Sed Lex, au avut discuții cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în care s-a promis majorarea salariilor pentru toți finanțiștii și realuarea discuțiilor luni, 9 noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu