joi, 20 august 2015

Păsările de baltă călătoresc în lumea timbrelor



Cea mai nouă emisiune de mărci poștale care va fi pusă în vânzare la magazinul Romfilatelia din Bacău din 21 august se încadrează în tematica „faună” și este intitulată Păsări de baltă”.
Aceasta este alcătuită din patru timbre și o coliță dantelată. Chira de baltă (Sterna hirundo) este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei, iar pe timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei este înfățișat Pescărușul cu picioare galbene (Larus michahellis), o pasăre sedentară întâlnită în apropierea bălților, a lacurilor și de-a lungul litoralului. Ciocîntorsul (Recurvirostra avosetta) pe timbrul cu valoare nominală de 4,70 lei, iar pe timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei se regăsește Călifarul roșu (Tadorna ferruginea), pasăre migratoare întâlnită cu precădere în Asia Centrală și mai puțin în Europa. Colița dantelată a emisiunii, cu valoarea nominală a timbrului de 9,10 lei, prezintă Lebăda de vară(Cygnus olor), specie care trăiește în zone cu apă dulce sau sărată, putând fi găsită adesea și în zonele urbane.
Emisiunea de timbre este completată de un întreg poștal, plicul „prima zi” și un set de patru cărți poștale maxime, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre plus o vinietă și blocul special de patru timbre plus colița dantelată (în album filatelic).
Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat, de 275 de exemplare, și echipat cu blocul special al emisiunii și plicul „prima zi” cu ștampila „prima zi” aplicată în clar, în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 275.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu