miercuri, 15 iulie 2015

Termen nou pentru vânzarea sediului Telekom din Bacău



Sediul din Bacău al Telekom
Telekom România Communications prelungește până pe 17 august termenul limită la depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietăți imobiliare scoase la vânzare și reînchiriere, între care și sediul său central din Bacău. Măsura – spun organizatorii - a fost luată pentru a da posibilitate potențialilor cumpărători să pregătească documentația necesară, dată fiind complexitatea pachetului.

Ofertele pot fi depuse doar pentru întregul pachet de 24 de proprietăți și/sau pentru un subpachet de 17 proprietăți. Întregul pachet are o suprafață utilă totală de 46,500 mp și un preț de pornire de aproximativ 26,3 milioane de euro (fără TVA), stabilit de evaluatori independenți. Subpachetul de 17 proprietăți are o suprafață utilă totală de 35,100 mp și un preț de pornire de 21,6 milioane de euro. Complexul din Bacău are – așa cum ne-am informat deja cititorii - spații de retail premium situate la parter și este format din teren de peste 2.000 mp și o suprafață totală construită de aproape 8.000 mp.
„Telekom România Communications  - ne-au informat oficialii grupului de companii - va reînchiria anumite spații ale clădirilor care găzduiesc echipamente tehnice, birouri și spații comerciale. De asemenea, contractele de închiriere aflate în derulare și înregistrate în Cartea Funciară vor fi preluate de câștigătorul licitației, fără modificarea clauzelor.”
Suprafețele care urmează a fi închiriate de Telekom Romania Communications reprezintă 45% din suprafața utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăți și 48% pentru pachetul de 17 proprietăți. La acestea se adaugă suprafețele închiriate către terțe părți, care reprezintă 17% din suprafața utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăți, respectiv 22% pentru cel de 17 proprietăți.
Câștigătorul licitației va fi desemnat în urma celei mai bune oferte de preț pentru achiziție, nivel al chiriei percepute pentru imobile, cumulate cu alte condiții relevante.
În 2014, Telekom România a vândut 28 din activele sale imobiliare, pentru 11,6 milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu