miercuri, 15 iulie 2015

Duminică se extrage o nouă Loterie a bonurilor fiscale



  • Ministerul Finanțelor a achitat premiile câștigate la prima extragere ocazională, din 13 aprilie
  • Din județul Bacău sunt 459 de câștigători
  • Premiul a ajuns la 56 de lei
Duminică, 19 iulie, va fi organizată o nouă extragere pentru acordarea de premii în Loteria bonurilor fiscale. Aceasta va fi prima extragere lunară, la care vor participa bonurile fiscale emise în luna iunie 2015. Fondul de premiere pentru această extragere va fi de 1.000.000 de lei, dar vor fi maxim 100 de câștigători. Până în prezent au fost organizate două extrageri ocazionale, prima pe 13 aprilie, iar cea de a doua pe 28 iunie.
Ministerul Finanțelor Publice a plătit, la începutul acestei săptămâni, câștigurile aferente extragerii ocazionale organizate pe 13 aprilie, extragere la care au participat bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic 2 februarie - 28 martie 2015.
Fondul de premiere alocat extragerii a fost de 1.000.000 de lei, iar numărul total cereri de revendicare înregistrate în vederea încasării premiilor a fost de 18.215. Numărul bonurilor fiscale validate a fost de 17.902, astfel încât a rezultat un premiu cu o valoare de 56 de lei pentru fiecare participant. Ca urmare a acțiunilor de control desfășurate de Direcția generală antifraudă fiscală, 65 de bonuri fiscale au fost invalidate, plata câștigurilor aferente fiind suspendată până la soluționarea plângerii penale.
Situațiile care au creat suspiciuni cu privire la realitatea și autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale au fost sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor părți din acestea (care conțineau datele bonurilor fiscale declarate câștigătoare) și revendicarea premiilor pe baza acestor înscrisuri. S-a mai constatat depunerea unor bonuri care au înscrise date ale unui operator economic care nu funcționa și era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului, dar și depunerea unor bonuri care au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu