luni, 25 mai 2015

Rafo are aviz pentru demolarea construcțiilor și instalațiilor inutile



Societatea Rafo, din Onești, a primit aviz pozitiv din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bacău pentru demolarea parţială a construcţiilor şi instalaţiilor vechi. Solicitarea a fost făcută într-un proiect  pentru demolarea a 14 construcții și a instalației CT-RV din incinta rafinăriei. „Acordul de mediu – preciza, recent, consilierul de imagine al societății, Ion Marian – a fost solicitat pentru instalațiile vechi, în special din ceea ce numim rafinăria veche, și de construcțiile aferente acestora, precum tablourile de comandă și alte asemenea construcții, care nu vor mai fi folosite niciodată, dar care odată aflate în picioare sunt purtătoare de taxe și impozite.” Ion Marian a mai precizat că nu este vorba de tăierea instalațiilor aflate în conservare și care ar putea fi repornite oricând.
Principalele categorii de deşeuri care vor rezulta sunt amestec de beton, cărămizi, ţigle şi material ceramic (463 tone), cărămizi (200 tone), deşeuri metalice (o tonă), vată minerală (două tone) şi lemn (0,05 tone). Deşeurile rezultate de demolarea efectivă vor fi folosite la aducerea la nivel a amplasamentului parcului de rezervoare dezafectat.
Așa cum am informat deja, acționarul majoritar al Rafo, Iakov Goldovskyi, a anunțat pregătirea Strategiei reorganizării producției, modernizării și dezvoltării Rafo până în 2018”, prin care se urmărește modernizarea și repornirea Complexului Cracării Catalitice și a instalațiilor de cocsare, pentru prelucrarea rentabilă din punct de vedere economic a păcurii de distilare atmosferică livrată din Rusia (până la 1,2 milioane de tone pe an) și a gazului condensat din România (până la 250.000 de tone pe an) în produse ușoare de calitate Euro 5 și cocs.
Iakov Goldovskyi a mai spus, cu această ocazie, că intenția de a se tăia în rafinărie o parte dintre instalații, pentru valorificare la fier vechi, viza numai partea veche și neîntrebuințată a complexului de rafinare, iar prin valorificarea acestora să fie acoperite cheltuielile curente ale întreprinderii, în care lucrează 410 oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu