luni, 11 mai 2015

Parfum de epocă peste Bacău. A venit Caravana Retromobil



Elegante, suave, distinse și inconfundabile, cele șase automobile de epocă înscrise în ediția 2015 a raidului „Retromobil în Turul României”, care a luat startul pe 8 mai în București, au onorat luni, 11 mai, cu prezența și municipiul Bacău.  Imediat după ora prânzului, caravana a oprit în parcarea stadionului municipal, așteptată de câțiva împătimiți ai genului care au studiat și admirat preț de aproape o oră fiecare exemplar. Pentru scurt, timp, caravana s-a oprit și în fața Casei de Cultură, unde a atras și mai multe priviri admirative.
Cele șase elegante mașini fabricate în perioada 1931 - 1954 au fost înscrise într-o aventură care va dura până pe 16 mai, în care vor parcurge peste 2.200 de kilometri, pe un traseu care trece, din București, prin Constanța, Buzău, Bacău, Piatra Neamț, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare, Carei, Oradea, Arad, Timișoara, Drobeta-Turnu Severin, Craiova și Alexandria. Astăzi, caravana a plecat din Sărata Monteoru și parcurge 310 km, prin Focșani, Adjud, Bacău și Piatra Neamț, cu sosire la Mănăstirea Neamț.
Dodge DG8, din 1931
Automobilele sunt un Dodge DG8, din 1931, un Dodge D2 Coupe, din 1936, un Plymouth P2, din 1936,  un Buick 40 Special, din 1938, un Plymouth P6, din 1938, un Desoto DeLuxe Coupe, din 1947, un Buick Sedan, din 1947, și un Rolls Royce Silver Dawn, din 1954. Fiecare are câte un echipaj format din doi piloți, doar pe Plymouth P2 sunt doi plus unu, iar pe Dodge D2 Coupe doar unul. Patru dintre copiloți sunt femei.
Raidul are loc sub egida Asociației Naționale a Posesorilor și Restauratorilor de Vehicule Istorice Retromobil Club România (RCR). Membrii RCR dețin vehicule care au fost menținute în perfectă stare de funcționare sau au fost supuse unui proces de restaurare, sunt originale și sunt atestate ca vehicul istoric. Asociația are 635 de membri și reprezentanți în 23 de judeșe, inclusiv în Bacău. Clubul regrupează exemplare de certă valoare tehnică și istorică, premiate la diferite competiții interne și internaționale, vehicule istorice fabricate în perioada 1899 - 1984.
În edițiile următoare ale ziarului vom publica un scurt interviu cu proprietarul a două dintre frumoasele atoturisme de epocă americane, unul din marca promovată acum circa 80 de ani chiar de celebra Ginger Rogers.
Rolls Royce Silver Dawn, din 1954

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu