luni, 27 aprilie 2015

Profesie şi vocaţie – dialog peste timp



„Profesie şi vocaţie – dialog peste timp” este titulatura sub care vor avea loc, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, pe 27 aprilie, o serie de evenimente dedicate personalităţii ilustrului lingvist şi pedagog Maria I. Gabrea, profesor la Facultatea de Filologie în anii de început ai Institutului Pedagogic de 3 Ani din Bacău.
În prima parte, cu începere de la ora 17, va avea loc lansarea cărţii „Profesor şi vocaţie”, de Maria I. Gabrea (Bucureşti, Editura „Cultura Românească” S.A., 1939; ediţie anastatică - Bucureşti, Ecran Cinema Management, 2015). Activitatea, moderată de prof. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu, îi are ca invitaţi de onoare pe Radu Gabrea şi Florin Gabrea.
În partea a II-a, începând cu ora 18,45, este programată proiecţia filmului „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, în regia lui Radu Gabrea, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în prezenţa regizorului şi a actriţei din rolul principal feminin, Victoria Cociaş; moderator: lect. univ. dr. Nicoleta Popa Blanariu.
Evenimentele se vor desfăşura în Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.
Organizatori: Ecran Cinema Management Bucureşti; Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Litere şi Departamentul de Consiliere Profesională; Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău; Gruparea Alumni „Vasile Alecsandri”.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu