joi, 30 aprilie 2015

Număr record de premii la Concursul regional „Pădurea - aurul verde al Terrei”



Lucrările premiate de juriu, pe simezele concursului
Juriul concursului „Pădurea – aurul verde al Terrei” (ediția a II-a), organizat de Școala Gimnazială „Georgeta Mircea Cancicov”, din Bacău, a finalizat evaluarea celor 165 de lucrări de artă plastică și cele 35 de lucrări literare depuse de elevi din opt județe. Concursul, dedicat manifestării „Luna plantării arborilor 2015”, inclus în Calendarul activităților educative aprobate de Ministerul Educației și coordonat de prof. Gabriela Melincianu, a propus două secțiuni: creații artistico-plastice (pictură/desen, colaj) și creații literare (compoziții/eseu, poezie). La secțiunea creații artistico-plastice s-au detașat județele Bacău, cu 65 de lucrări, și Suceava, cu 38 de lucrări, iar la secțiunea creații literare 12 lucrări au fost din județul Bacău. Pentru fiecare secțiune, elevii au fost recompensați cu 76 de premii și mențiuni.
„Lucrările participante – a opinat Gabriela Melincianu - s-au remarcat prin creativitate, originalitate, tehnică de lucru și mesaj. Activitățile propuse au avut drept scop formarea de atitudini și comportamente civice responsabile față de natură, în rândul elevilor, părinților și factorilor responsabili de menținerea unui mediu natural echilibrat propice vieții.”
Concursul a fost avizat de Inspectoratul Școlar al Județului Bacău, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bacău și cu Agenția pentru Protecția Mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu