miercuri, 18 martie 2015

Înscrieri la Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic



  • un liceu din județul vecin, Neamț, a câștigat, anul trecut, un premiu în această competiție
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bacău face cunoscut că până  pe 22 iunie 2015 este deschisă sesiunea de înscriere pentru cea de a opta ediție a Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize), competiție care se va finaliza în 2016.
Lansat de Guvernul Emiratelor Arabe Unite în anul 2008, Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic promovează o viziune pentru un nou viitor energetic, un viitor în care lumea are acces la o energie durabilă, accesibilă și la prețuri rezonabile și care stimulează următoarea generație de inovatori în domeniul energiei la nivel mondial.
Prin intermediul acestor premii se urmărește identificarea persoanelor fizice, a corporațiilor mari și a întreprinderilor mici și mijlocii, a organizațiilor nonprofit și a liceelor care pot fi recunoscute pentru contribuția lor la un mediu înconjurător durabil, care au contribuit semnificativ în două domenii: energie regenerabilă și durabilitate.
Ediția a șaptea a competiției, finalizată pe 19 ianuarie 2015,  a acordat premii cu valori de la 100.000 la 1,5 milioane de dolari. Câștigătorul categoriei „Licee - regiunea Europa”, a fost Colegiul Național „Petru Rareș”, din Piatra Neamț, cu un proiect de reducere a consumului de energie - transformarea vechii clădiri a Colegiului într-o construcție cu sisteme de reducere a consumului de energie clasică și a resurselor naturale.
Informații privind modul de înscriere și condițiile de participare, precum și alte detalii despre competiție pot fi găsite – ne-a informat purtătoarea de cuvânt a APM Bacău, Maria Ionos - pe site-ul : http://www.zayedfutureenergyprize.com . De asemenea, pentru orice întrebări referitoare la procesul de înscriere și selecție a proiectelor, puteți contacta direct organizatorii, la adresa de e-mal: dyassin@masdar.ae sau la telefon: +971 2 653 6012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu