duminică, 15 februarie 2015

Conducerea ADR Nord-est a fost decapitată



  •  Agenția dă, însă, asigurări că va continua în condiții normale colaborarea cu partenerii ei
Constantin Apostol

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a făcut cunoscut colaboratorilor săi regionali, naționali și internaționali și beneficiarilor Programului Operațional Regional (POR) și ai Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, pe care le administrează în Regiunea Nord-Est, că activitatea ei nu va fi afectată de sentința Curții de Apel Bacău în dosarul de corupție prin care au fost judecați patru dintre șefii săi. Aceștia sunt directorul general Contantin Apostol, directorul Direcției Organism Intermediar POR, Gheorghe Harja, și șefii de servicii Ionel Popa și Romeo Sauciuc. „Activitatea Agenției nu va fi afectată de această situație și va continua în parametrii normali” – se arată în apelul ADR Nord-Est.
Dosarul viza incriminarea unor infracțiuni de corupție în relație cu obținerea fondurilor europene solicitate de Gabriela Ciubotaru, director al societțăii Inter Print, din Bacău, care – se arată în rechizitoriu - a depus la ADR Nord-Est unele documente false, iar ceilalți incupați nu au semnalat această situație. Astfel, Curtea de Apel a stabilit, pentru Constantin Apostol, doi ani și șase lui de închisoare cu suspendare, interzicerea dreptului de a exercita funcția de la ADR Nord-Est și prestarea de muncă în folosul comunității la HIT Park Hemeiuș sau la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bacău timp de 60 de zile. Și Gheorghe Harja a fost condamnat la doi ani șase luni de închisoare cu suspendare, i-a fost interzis dreptul de exercitare a funcției pe care a avut-o la ADR Nord-Est și va presta, timp de 60 de zile, muncă în folosul comunității. Ceilalți doi inculpați au fost condamnați la închisoare cu suspendare (câte un an și șase luni), le-a fost interzisă ocuparea funcțiilor avute în Agenție și vor presta muncă în folosul comunității.
Gabriela Ciubotaru a fost condamnată la doi ani și zece luni de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi.
În anul 2009, între Inter Print și ADR Nord-Est s-a încheiat un contract de asistență financiară cu fonduri europene, pentru modernizarea activității de tipărire prin asimilarea de noi tehnologii. Inter Print, susțin procurorii DNA, și-ar fi însușit asatfel „pe nedrept”, peste 689.000 de lei (aproximativ 162.000 de euro), din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu