marți, 2 decembrie 2014

Aerostar şi SIF Moldova – vedetele băcăuane ale Bursei de Valori



Acţiunile Aerostar Bacău au avut, în primele 11 luni ale anului, un randament bursier de aproape 19%, valoarea acţiunii fiind de 1,9 lei la sfârşitul lunii noiembrie, faţă de numai 1,59 de lei la sfârşitul anului 2013. Numai în luna noiembrie, randamentul acestei acţiuni a fost de aproape 26%, al doilea din piaţă. Astfel, acţiunea Aerostar s-a clasat pe locul al 20-lea, după randament.
Această acţiune a crescut cu 15% în valoare în ultima săptămână.
Creşterea acţiunilor Aerostar a avut loc, în ultima perioadă, după ce compania a anunţat că ia în calcul, pentru anul viitor, sporirea cu 33% a profitului net, la 20 de milioane de lei. De asemenea, acţiunile companiei au făcut obiectul mai multor tranzacţii prin care persoane iniţiate, precum Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Moldova Bacău, care deţine 14,6% din capital, au fost raportate cu achiziţii de acţiuni. La ultimul preţ din piaţă, de ieri, 2 decembrie, de 1,90 de lei pe acţiune, Aerostar are o capitalizare bursieră de 289,3 milioane de lei.
Din Bacău, şi SIF Moldova a avut, pe bursă, un randament bun al acţiunii, care o situează pe locul al 26-lea, dar pe primul loc între cele cinci SIF-uri din România. Randamentul acestei acţiuni a fost, în acest an, de 11,43%, dar în scădere în luna noiembrie, cu 0,67%. {i compania Mecanica Ceahlău, din Piatra Neamţ, al cărei acţionar majoritar este SIF Moldova, a avut un randament bun pe Bursa de Valori, în noiembrie, cu 7,63%, dar pe parcusul anului randamentul a fost negativ, de minus 22,54%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu