joi, 13 noiembrie 2014

OMV Petrom a relansat investițiile în zona Moinești



  • primul proiect valoreaz\ 30 de milioane de euro, pentru redezvoltarea z\c\mântului de ]i]ei Tazl\u

OMV Petrom, cel mai mare produc\tor de ]i]ei [i gaze din sud-estul Europei, a prezentat ieri, 13 noiembrie, la Moine[ti, proiectul de redezvoltare a z\c\mântului de ]i]ei Tazl\u, pentru care investi]ia este de circa 30 de milioane de euro în perioada 2014 – 2015. La acest eveniment au fost prezen]i Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activit\]ile de explorare [i produc]ie, Drago[ Benea, pre[edintele Consiliului Jude]ean, Viorel Ilie, primarul municipiului Moine[ti, parlamentari, [efi de institu]ii [i `ntreprinderi, primarii localit\]ilor din zona Moine[ti [i ziari[ti.
Tazl\u este un z\c\mânt matur de ]i]ei, exploatat de peste 60 de ani, a c\rui produc]ie zilnic\ reprezint\ sub 1% din produc]ia total\ de petrol a OMV Petrom în România. Investi]ia are ca scop cre[terea gradului de recuperare a ]i]eiului din z\c\mântul Tazl\u prin injec]ie de ap\ industrial\. Proiectul de redezvoltare Tazl\u const\ în 20 de opera]iuni de repara]ii capitale, construirea unei instala]ii de tratare a apei [i a unei re]ele noi de distribu]ie a apei. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de ]i]ei de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din produc]ia anual\ de ]i]ei a OMV Petrom în România), înlocuind declinul natural. La finalul anului trecut, 11 proiecte de redezvoltare a z\c\mintelor se aflau în faza de dezvoltare. Investi]iile viitoare planificate pentru aplicarea acestor proiecte se ridic\ la peste 500 de milioane de euro, iar rezervele dovedite [i probabile se ridic\ la circa 100 de milioane bep (barili echivalent petrol).
Zona petroliferă Tazlău

„OMV Petrom investe[te constant în tehnologii noi [i metode de recuperare secundar\ pentru redezvoltarea z\c\mintelor mature, pentru a îmbun\t\]i ratele de recuperare a ]i]eiului [i gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza produc]ia de hidrocarburi din România, în timp ce rezervele suplimentare deblocate prin aceast\ investi]ie vor înt\ri contribu]ia OMV Petrom la asigurarea securit\]ii energetice a României pe termen lung.”
Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom

„Cu OMV Petrom avem o bun\ colaborare pe mai multe planuri. Este o prezen]\ major\ `n zona noastr\, cea mai important\ companie, care are [i cea mai important\ implicare `n zona social\. Chiar `n aceast\ s\pt\mân\ am recep]ionat o cl\dire pe care am preluat-o de la OMV Petrom, un fost c\min de nefamili[ti `n Luc\ce[ti, `n care am creat un centru de servicii sociale. Iar pân\ la sfâr[itul anului vom reabilita [i o a doua cl\dire de acest gen. Sunt doar dou\ exemple ale parteneriatului prin care am rezolvat probleme ale comunit\]ii noastre. Tot de la OMV Petrom am preluat [i Casa de Cultur\, aflat\ acum `n renovare.”
Viorel Ilie, primarul municipiului Moine[ti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu