duminică, 31 august 2014

Lions Club Moldova deschide Tabăra de diabet



Una dintre cele 22 de ediții ale taberei

A 22-a Tabără de diabet, organizată anual de Lions Club Moldova Bacău, va fi deschisă pe 3 septembrie, și va fi organizată în perioada 3 – 10 septembrie în ospitalierul Centru de cultură G. Apostu. ”Tabăra – ne-a declarat George Brăescu, președinele în exercițiu al Lions Club Moldova – este dedicată copiilor imunodeficitari, cu diabet, și este organizată de Lions Club Moldova. În tabără vor veni copii din județul Bacău, dar și din țară. Sunt 15 copii și voluntarii care se vor ocupa de ei, adică circa 20 de persoane cazate acolo. Ei vor fi asistați permanent de un medic specialist, de un psiholog și de o asistentă medicală, dar și de coordonatorul taberei, care este unul dintre membrii clubului nostru”.
Programul de tabără va fi unul complex și va include și excursii în Parcul dendrologic Hemeiuș și în Parcul de mistreți. Copiii vor ajunge și la pescuit, pe unul din lacurile Bacăului, vor petrece o zi în complexul de agrement Gepex Park, din Bacău, iar două zile vor fi dedicate stațiunilor balneare Slănic Moldova și Târgu Ocna.
Acțiunea a devenit, în ani, de anvegură națională, iar lionezii spun că se vor strădui în continuare să o mențină în sfera de interes a Districtului 124 România al Lions Clubs International și să rămână de anvergură națională pentru foarte mulți ani. Ea este sprijină prin sponsorizări și donații și, evident, prin generoase acțiuni de voluntariat. Clubul Lions Sf. Gheorghe, din Bacău, și-a adus și el contribuția, ajutor așteptat și la ediția din acest an a taberei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu