joi, 9 august 2012

Agenţii de turism băcăuane sancţionate


Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a amendat sau a retras licenţele de funţionare în cazul a şapte agenţii de turism din judeţul Bacău, pentru că şi în anul 2012 au funcţionat fără asemenea licenţe sau nu mai funcţionează la sediile înscrise în licenţe. Astfel, Agenţia CDI Air Bus Lines Bacău a fost amendată pentru că funcţiona fără licenţă de turism, iar agenţiile AR Global Ticketing & Turism şi Group Travel, Pelegrin Travel, Rom Eden Tour Bacău, Trans Evere Tour Comăneşti şi Voyage Voyage Iteşti au fost sancţionate cu retragerea licenţelor pentru că nu mai funcţionează la sediile înscrise în licenţe.
Ministerul a primit, din toată ţara, numeroase reclamaţii privind serviciile de transport sau cazare neonorate, chiar dacă au fost făcute rezervări sau au fost achitate avansuri la agenţiile de turism. Inspectorii ministerului au verificat situaţiile semnalate şi au fost identificate 177 de agenţii de turism cu nereguli, care au fost sancţionate, după caz, cu suspendarea sau retragerea licenţei de funcţionare.
Ministerul actualizează permanent şi postează pe site-ul propriu lista agenţiilor de turism licenţiate şi a agenţiilor cu licenţa retrasă de pe teritoriul României (http://www.mdrt.ro/turism/unitati-clasificate). Tot pe site-ul ministerului poate fi consultată lista unităţilor de cazare clasificate, centrele de informare turistică şi lista ghizilor care deţin atestat.
Ministerul încurajează utilizatorii serviciilor turistice să folosească, pentru sesizări, linia telefonică gratuită TelVerde 0800.868.282 (http://mdrt.ro/telverde). Acceptarea de servicii turistice nefiscalizate are multiple efecte negative asupra economiei româneşti şi în special asupra dezvoltării turismului la nivel naţional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu