sâmbătă, 12 mai 2012

Ajutor de minimis pentru culturile agricole de toamnă 2012


Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a elaborat proiectul de Hotărîre a Guvernului pentru acordarea de plăţi suplimentare sub forma unui ajutor de minimis care să contribuie la finanţarea înfiinţării culturilor de toamnă în anul 2012. Cuantumul maxim - a comunicat Serviciul de presă al ministerului - nu depăşeşte echivalentul în lei a 7.500 de euro pe beneficiar, adică 33.000 de lei. Prin schema de ajutor de minimis se propune un cuantum de 200 lei/ha pentru înfiinţarea culturilor de toamnă (grîu comun, orz, orzoaică, rapiţă, triticale, secară, grîu dur), pentru o suprafaţă de minimum un ha, până la cel mult 150 ha inclusiv, pe exploataţie.
Schema de ajutor de minimis se acordă producătorilor agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, persoanelor juridice etc.
Termenul limită pentru depunerea cererilor de sprijin financiar la direcţiile agricole judeţene este 16 noiembrie 2012, dată după care vor fi făcute plăţile către beneficiari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu