sâmbătă, 11 februarie 2012

Sucursala Bacău a Băncii Transilvania a împlinit 15 ani

Marius Savin, de zece ani la cârma sucursalei
La numai patru ani de la înfiinţarea Băncii Transilvania, în Cluj-Napoca, în 1993, Bacăul avea o sucursală a acesteia. Era pe 11 februarie 1997 când a fost tăiată panglica de inaugurare. "Cincispreze ani pentru o unitate bancară sută la sută românească - spune directorul sucursalei, Marius Savin - au însemnat un drum foarte lung şi cu greutăţi, dar şi cu multe bucurii, cu multe realizări. Primul director al ei a fost un bun profesionist, Gheorghe Branche. Am avut de la cine învăţa. Am pornit de la zero, dar am urcat pas cu pas".

Banca avea, atunci, un minim capital strâns de acţionari. În prezent, BT se află în primele patru patru bănci din ţară, din punct de vedere al activelor. În acest timp, s-au dezvoltat mai multe linii de business: Divizia de corporated, Divizia de IMM-uri , Divizia de retail , Divizia de medici. "Suntem recunoscuţi ca banca oamenilor întreprinzători - a precizat Marius Savin. De altfel, obiectivul declarat al băncii este sprijinirea mediului de afaceri românesc. De asemenea, Divizia de retail este destinată persoanelor fizice, cu toată gama de produse - de carduri, internet banking, credite pentru locuinţ e, pentru nevoi personale, pentru amenajarea locuinţelor. Şi, nu în ultimul rînd, sprijinim activitatea medicală, contribuim la dezvoltarea calităţii serviciilor medicale. Am finanţat foarte multe dotări ale cabinetelor medicale şi instalarea unui RMN în Bacău, unul dintre cele mai moderne din Moldova.
Sucursala băcăuană a BT are 17 unităţi în judeţ - două sucursale, în Bacău şi Oneşti, şi 15 agenţii în toate oraşele din judeţ şi în comuna Podu Turcului, şi a instalat 25 de bancomate (ATM). Sucursala lucrează pentru 45.000 de clienţi în tot judeţul, cu o echipă de 140 de salariaţi. "Este o reală satisfacţie când te uiţi în urmă şi vezi ce s-a realizat - a mai spus directorul sucursalei. Şi eu împlinesc, în această lună, zece ani la conducerea sucursalei. Zece ani în care am reuşit să creez o echipă atât de numeroasă, cu foarte mulţi oameni care au intrat pentru prima dată să lucreze într-o bancă. Dintre ei, însă, mulţi sunt acum conducători de compartimente. Este o satisfacţie că avem atât de multe unităţi şi pentru că suntem recunoscuţi în piaţă drept una dintre cele mai active şi mai dinamice bănci. Căutăm să fim aproape de clienţii noştri, să venim în sprijinul lor, să găsim soluţii, să-i abordăm cu flexibilitate şi cu rapiditate, în acelaşi timp".
Marius Savin crede că mediul economic băcăuan va fi, cu siguranţă, şi în continuare unul bun pentru activitatea bancără. O spune şi numărul mare de bănci reprezentate aici. "Acum, trecem prin criza economico-financiară, dar trebuie să privim cu optimism viitorul - a opinat directorul sucursalei BT. Pentru că, până la urmă, criza a fost generată şi de un impact psihologic negativ. Trebuie să redăm oamenilor speranţa, încrederea că se poate să le fie şi mai bine. Dar, cheia succesului stă la fiecare dintre noi".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu