marți, 7 februarie 2012

LAPAR priveşte cu optimism schimbările din Guvern

Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR
·         cu Rădulescu sau Fuia ministru al Agriculturii, Liga speră să obţină ceea ce a tot cerut de la fostul ministru

Schimbarea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, cu Adrian Rădulescu este privită de fermierii care fac parte din Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) cu optimism. Preşedintele Ligii, băcăuanul Laurenţiu Baciu, ne-a declarat că propunerea pentru noul titular la minister nu este, însă, singulară. Pe lângă numele lui Adrian Rădulescu, cel puţin până ieri la prânz, se mai vehicula şi cel al deputatului Stelian Fuia. Agricultorii din LAPAR se gândesc, în primul rând la demersurile pe care tocmai le-au făcut la Guvern, pe lângă fostul premier Emil Boc, dar şi la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Agriculturii pentru a obţine subvenţii mai mari şi alte categorii de sprijin, vizavi de situaţia actuală din agricultura României. Pentru jumătatea lunii februarie, LAPAR aştepta de la ministrul Finanţelor un răspuns cu privire la cererile lor.
Acum situaţia pare a lua o altă întorsătură. "Oricine ar veni la Ministerul Agriculturii - spune Laurenţiu Baciu -, trebuie să luăm de la zero demersurile. Dar, între cele două propuneri vehiculate pentru titularul de la minister, noi le agreăm pe amândouă. În zilele în care am umblat pe la minister pentru a sta de vorbă cu ministrul Valeriu Tabără, ne-am întâlnit şi cu Rădulescu şi cu Fuia. Au aflat care sunt doleanţele noastre şi ne-au dat amândoi mare dreptate. Evident, suntem curioşi cum vor mai reacţiona dacă vor ajunge, unul sau altul, pe funcţia de ministru. Oricum, noi credem că indifernt de cine va veni la minister, din informaţiile pe care le avem noi vom obţine ceea ce dorim. Suntem foarte optimişti. Dar, să ştiţi că şi dacă rămânea Valeriu Tabără ministru, tot obţineam satisfacţie".
Stelian Fuia este medic veterinar de profesie şi deputat din partea PDL, în timp ce Adrian Rădulescu este horticultor, dar a fost, o scurtă perioadă de timp chiar preşedintele LAPAR. El a părăsit această funcţie pentru cea de de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, apoi a devenit deputat din partea PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu