luni, 23 mai 2011

Puiul de Agricola a ajuns în Argentina

Chinezul face celebru şi peste Ocean puiul de Agricola
Puiul de la Agricola Bacău a ajuns în Argentina. produsul şi brandul societăţii băcăuane - ne-a informat Cristian Călin, Corporate PR Manager ala ecesteia - a fost dus peste Ocean de cunoscutul blogger Cristi Birta China (zis Chinezul). Acolo, puiul de Agricola a devenit "Pui Rio Negro". Cunoscătorii spun că este un deliciu.

"Bucătăria argentiniană - scrie Chinezul, pe blogul său creatordepofta.ro - oferă gurmanzilor experienţe gastronomice deosebite, având foarte puţine lucruri în comun cu cea spaniolă sau italiană. Păstrând mult din moştenirea indiană în materie de cultură culinară, bucataria argentiniană foloseşte intens produsele răspândite pe întreg teritoriul ţării: carnea, dovleacul, fasolea şi porumbul. Felul de mâncare tradiţional este asado (carne friptă pe un grătar mare). Multe restaurante argentiniene oferă «asado con cuero», adică friptură la gratar cu tot cu pielea animalului. Asado este un fel de mâncare argentiniană a cărui reţetă necesită multă atenţie şi mult timp pentru preparare. Atunci când se doreste ca aceasta sa fie gata până la ora prânzului, focul trebuie aprins încă de la primele ore ale dimineţii. Fiecare bucată de carne trebuie prăjită pe fiecare parte, la ore diferite, pentru ca totul să fie gata şi cald la aceeaşi oră".
Dar, iată şi reţeta de Pui Rio Negro. Ingredientele sunt un pui întreg de la Agricola Bacău, doi morcovi măricei tăiaţi şi rondele şi pe lungime, o ceapă mare sau două mici tăiate normal, foi de dafin (după gust), sare şi piper după gust, o linguriţă de rozmarin, un pahar de vin alb, un măr, o lingură de zahăr (după preferinţe).
Şi, iată şi cum se prepară, după reţeta Chinezului:
"Spălaţi bine puiul, apoi porţionaţi-l aşa cum vă place. Puneţi bucăţile de pui într-o tavă de copt mai înaltă (de preferinţă, din sticlă), aşezaţi ceapa şi morcovii, foile de dafin (nu exageraţi cu ele!), rozmarinul, sarea, piperul şi vinul. Ar fi excelent dacă aţi reuşi să lăsaţi măcar vreo 12 ore puiul la marinat, acoperit cu o folie de aluminiu.
Încălziţi cuptorul cam pe la 180 de grade Celsius, apoi introduceţi tava, în continuare acoperită cu folia de aluminiu) şi lăsaţi să treacă o oră. Între timp, răzuiţi mărul şi, dacă doriţi, puteţi pune o linguriţă de zahăr şi puţină apă. Îndepărtaţi folia de aluminiu şi aşezaţi mărul răzuit peste bucăţile de pui din tavă. Lăsaţi tava în cuptor pentru încă 15 minute, până ce puiul se rumeneşte".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu