luni, 28 februarie 2011

De mâine, EMCS-RO obligatoriu şi la stocurile de produse accizabile

Vama Bacau
Înregistrarea agenţilor economici şi depunerea declaraţiilor privind situaţia achiziţiilor şi livrărilor de produse accizabile aferente lunii februarie 2011 este obligatorie, de mâine, 1 martie, în sistem online, şi pentru stocurile de astfel de produse. Începând cu luna martie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), pune în funcţiune aplicaţia EMCS-RO STOCURI pentru depunerea online a declaraţiilor. "La noi - ne-a declarat Valentin Grosu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău -, sistemul a funcţionat, deja, şi cred că va funcţiona şi în continuare ca un sistem de control şi cu depunerea declaraţiei pe suport fizic, de hârtie, fie trimis în original, fie pe fax. Este bine, totdeauna, ca suportul electronic să fie acoperit şi cu cel fizic. În acest moment, deci, sistemul este funcţional şi nu am avut probleme. Data de 1 martie este termenul limită la care oriceine avea de lucru în acest sistem trebuia să se înregistreze. Majoritatea s-au înregistrat, însă, de la sfîrşitul anului trecut, iar de la 1 ianuarie nu mai avem probleme".
Operatorii economici care au obligaţia depunerii online a declaraţiilor privind situaţia achiziţiilor şi livrărilor de produse accizabile trebuie să solicite accesul la aplicaţie la Direcţia de Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare fie accesând websiteul ANV, la adresa www.customs.ro, categoriile EMCS - Legislaţie şi EMCS - Conectare la Sistemul Informatic - Faza Operaţională, fie adresându-se direct Compartimentului Helpdesk EMCS din cadrul Direcţiei de Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale.
În judeţul Bacău, în prezent nu mai sunt agenţi economici neînregistraţi în acest sistem.
EMCS (Excise Movement and Control System) - sistemul electronic de monitorizare a mişcărilor cu produse accizabile între statele membre ale Uniunii Europene, in regim suspensiv, a înlocuit sistemul RODAI - documentul administrativ special de însoţire a mărfurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu