luni, 28 februarie 2011

Maternitatea din Oneşti va fi modernizată cu bani europeni

Simbolul Spitalui din Oneşti este chiar "Maternitatea"
(Foto: Petru DONE)
Primăria Municipiului Oneşti a anunţat semnarea unui nou prorocol pentru lansarea proiectului de reabilitare a maternităţii Spitalului municipal, în valoare de două milioane de euro. Proiectul, realizat cu Banca Mondială, are ca termen de finalizare jumătatea anului 2012, iar autorităţile locale au speranţa ca lucrările să poată să înceapă în vara acestui an. "Este un proiect vechi de doi ani - ne-a declarat primarul municipiului, domenul Emil Lemnaru. El nu a mai fost început, pentru că Ministerul Sănătăţii nu a mai pus la bătaie partea sa de cofinanţare, dar acum avem un nou protocol, semnat de minister, de primărie şi de spital”.
Modernizarea vizează doar o parte a maternităţii. Una dintre investiţiile prevăzute în acest proiect este aceea din sala de aşteptare, unde va fi montat un sistem de monitoare. Acelaşi sistem va fi montat şi în saloanele mămicilor. În acest mod, rudele venite să-i vadă pe micuţi o vor putea face şi în afara programului de vizită. "Maternitatea se va conforma celor mai noi standarde în domeniu - a declarat, pentru Portanul Naţional de Administraţie Publică, primarul Emil Lemnaru. Aşa, sperăm ca mămicile din zonă să nu mai plece la Bacău sau la Iaşi pentru a aduce pe lume pruncii".
Spitalul a mai beneficiat de lucrări de modernizare. Chiar acum se lucrează la sala de aşteptare, care va fi la intrarea în spital. Au fost modernizate toate căile de acces din incinta spitalului, cu parcări amenajate în zonă, şi în incintă şi în afara spitalului, la poarta de la intrare. Sunt în lucru şi spaţiile de la demisolul clădirii, unde lucrează asistentele medicale şi personalul de întreţinere.
Primăria şi-a pus şi problema asigurării locuinţelor pentru medicii care vin în municipiu. Are, astfel, pregătite 15 apartamente şi garsoniere. "Până acum au fost rezolvate două cazuri, dar sperăm să mai vină şi alţi medici" - a mai spus primarul municipiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu