luni, 20 decembrie 2010

BNR a batut monede cu palatele Bucurestiului

Palatul BNR
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a pus in circulatie, in scop numismatic, un set de trei monede de argint dedicate palatelor Bucurestiului - Palatul Vechi al BNR, Palatul de Justitie si Palatul Camerei de Comert si Industrie si al Bursei. Monedelea au, fiecare, valoarea nominala 10 lei, forma rotunda, un diametru de 37 mm, o greutate de 31,103 g si margine zimtata.
Aversul fiecarei monede prezinta un detaliu al fatadei fiecarui palat, valoarea nominala a monedei "10 LEI" si stema Romaniei; la exterior, inscriptiile in arc de cerc "ROMANIA", "PALATELE BUCURESTIULUI" si anul de emisiune "2010". Reversul prezinta inscriptii si detalii specifice fiecarei cladiri in parte.
Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, sint insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile roma, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de seturi. Pretul de vinzare, exclusiv TVA, pentru tot setul este de 825 de lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea în circulatie se face prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu