luni, 29 noiembrie 2010

SIF Moldova cere aminarea majorarii capitalului social la ArcelorMittal Roman

SIF Moldova Bacau (Foto: Petru DONE)
Societatea de Investitii Fiananciare (SIF) Moldova a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor societatii ArcelorMittal Tubular Products Roman, convocata pentru 13/14 decembrie, a aminarii majorarii capitalului social propus in dezbaterea actionarilor, pina la stabilirea legalitatii situatiilor financiare aferente anului 2009. Majorarea a fost propusa cu suma de 568.813.785 de lei. "Propunerea - spun reprezentantii SIF-ului - are la baza faptul ca, intrucit nu a fost finalizat si publicat raportul de audit suplimentar solicitat de SIF Moldova pe 18 octombrie, privind tranzactiile intragrup, actionarii nu cunosc aceste tranzactii, nu cunosc nici care este perioada de valabilitate a contractelor incheiate cu grupul, deci nu pot sa-si exprime in mod liber vointa juridica in vederea majorarii de capital social".
Majorarea se adreseaza tuturor actionarilor, care ar trebui sa contribuie financiar la o activitate economica, asupra careia acum nu cunosc informatii esentiale. "Daca acum s-ar trece la vot asupra majorarii - au mai precizat reprezentantii SIF Moldova -, ar fi incalcat principiul egalitatii de tratament a actionarilor, deoarece actionarul majoritar detine mai multe informatii decit ceilalti actionari".
SIF Moldova a mai solicitat prezentarea spre aprobare a planului de afaceri al societatii, incluzind un buget de venituri si cheltuieli si un cash-flow prognozate pentru urmatorii trei ani, in doua variante: cu si fara majorare". De asemenea, SIF a mai cderut neprelungirea contractelor incheiate cu persoane juridice din grupul ArcelorMittal, care presupun costuri de achizitie peste pretul de piata, respectiv preturi de vinzare sub pretul de piata si incheierea de noi contracte de acest gen, in scopul ocrotirii interesului societatii din Roman in fata intereselor altor entitati. Ca pasi premergatori lamuririi situatiei in instanta, SIF Moldova a informat piata de capital, publicind un raport curent referitor la faptul ca s-a solicitat auditorului financiar Deloitte Audit efectuarea unui Raport suplimentar de audit financiar pentru confirmarea sau neconfirmarea unor suspiciuni privind operatiunile intragrup incheiate de fabricantul de tevi din Roman cu persoane juridice afiliate sau controlate de grupul Arcelor Mittal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu