marți, 9 noiembrie 2010

Se ramburseaza TVA de 954,68 milioane lei

Agentia Natională de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata privind rambursarea lunara a TVA, cu modificarile si completarile ulterioare, acestea totalizind la 1 noiembrie o suma de 954,68 de milioane de lei.
In selectia lunii noiembrie, au fost cuprinse, in ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, solutionindu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pina la data de 1 octombrie 2010.
Deconturile de TVA au fost organizate astfel:
1) Deconturi cu compensare si restituire, care totalizeaza 771,8 milioane de lei, din care se compenseaza suma de 70,5 milioane de lei si se restituie suma de 701,3 milioane de lei;
2) Deconturi cu compensare integrala in valoare de 178,8 milioane de lei;
3) Deconturi cu compensare partiala in valoare de 4,08 milioane de lei, iar suma de 100,7 milioane de lei se va restitui in perioada urmatoare.
In cazul compensarilor totale sau partiale, se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 701,3 milioane de lei, plata efectiva a fost programata dupa cum urmeaza:
Transa I (consumata pina pe 8 noiembrie): respectiv 139 milioane de lei;
Transa a II-a (24 noiembrie): respectiv 211,6 milioane de lei;
Transa a III-a (29 noiembrie): respectiv 350,7 milioane de lei;
"Rambursarea TVA - a declarat Sorin Blejnar, presedintele ANAF - va continua în ritm accelerat, astfel incit pina la sfirsitul acestui an sa lichidam soldul deconturilor cu termen de solutionare depasit. De la preluarea mandatului, am reusit sa diminuam cu 63% valoarea rambursarilor restante".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu