miercuri, 10 noiembrie 2010

Final in concursul "Afise pentru Pace" al Lions Club Moldova

Ioan Mocanu arata lucrarea castigatoare (Foto: Petru DONE)
Oamenii de afaceri din Lions Club Moldova Bacau au finalizat, marti, 9 noiembrie, concursul de desene pe tema "Afise pentru Pace", ajuns la editia a patra. Un juriu format din profesorii Gheorghe Zarnescu, Luminita Radu si George Mazerschi, de la Liceul de Arta "G. Apostu", a ales, dintre cele 43 de lucrari executate de elevii a doua clase ale aceluiasi liceu, cu virste intre 10 si 13 ani, acuarela elevei Roxana Petronela Stamatin, din clasa a VI-a. Lucrarea contine simboluri consacrate: porumbelul alb, un copil, curcubeul, cerul instelat si globul terestru. "Am ales o lucrare de impact - ne-a declarat Gheorghe Zarnescu. Fiind vorba despre copii, am urmarit ceea ce pun in picturi, de obicei, copiii: culoare, naivitate, simbol, forta, dar gindindu-ne ca si urmatorul juriu va alege tot o lucrare cu mare impact, pentru ca desenul va intra intr-o noua etapa, nationala a acestui concurs".
Lucrarea va concura, deci, la nivel national, cu alte creatii desemnate cistigatoare de cluburile Lions din intreaga tara si ar putea intra chiar in competitia finala, care se va organiza de Lions Club International, la Oak Brook, in SUA. "Concursul - ne-a spus presedintele in exercitiu al Lions Club Moldova, Ioan Mocanu - se inscrie in seria de actiuni organizate de Districtul 124 Rom=nia al cluburilor Lions, pentru anul lionistic 2010 - 2011. Pentru aceasta am colaborat cu Liceul de Arta, cu doua clase de copii indrumate de profesorii Silviu Lazureanu si Ioan Burlacu".
La sfirsitul acestei saptamini, pe 14 noiembrie, de Ziua Mondiala a Diabetului, Clubul Lions Moldova are in program lansarea a 300 de baloane albastre in Piata Tricolorului din Bacau. "Dorim, astfel, sa punctam inca o data importanta care trebuie acordata acestei boli grele, care afecteaza multe zeci de mii de oameni si de la noi" - a precizat Ioan Mocanu.
Pentru Sarbatoarea de Craciun, clubul a contractat deja, cu Filarmonica din Bacau, un concert de caritate, programat pe 17 decembrie, cu participarea dirijorului Adrian Petrescu si a sopranei Gabriela Istoc, din Irlanda, originara din Bacau. Tot in cursul lunii decembrie si tot de Craciun, membrii Lions Club Moldova vor duce daruri (jucarii, alimente si dulciuri) copiilor nevoiasi din casele de copii, intr-o actiune devenita, de asemenea, traditionala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu