luni, 18 octombrie 2010

Maine are loc a X-a reunine a Retelei de turism NETIMM Moldavia

Foto: CasaCalin
• reteaua implineste un an de la infiintare

Reteaua de Turism Nord-Est Moldavia NETIMM, din care fac parte si pensiuni agroturistice si agentii de turism din judetul Bacau, organizeaza, maine, 19 octombrie, cea de a zecea intilnire a membrilor sai, la pensiunea "Casa Calin", din Vama (judetul Suceava). Vor fi analizate acţiunile si evenimentele la care au participat membrii retelei in perioada iulie-octombrie 2010 si vor fi prezentate concluziile rezultate dupa recentul "Festival al hribului", organizat, la editia a doua, in localitatea Vama de Asociatia Turistica Vama-Bucovina, condusa de Aurelia Badale. De asemenea, va avea loc workshop-ul cu tema "Perspective ale Reţelei de turism NETIMM Moldavia NE" si vor fi facute propuneri de teme de discutii si actiuni viitoare ale retelei. La reuniune va fi prezenta si Madalina Tala, facilitatorul Retelei NETIMM.
Reteaua a fost infiintata printr-un proiect aplicat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. Proiectul NETIMM isi propune promovarea si dezvoltarea culturii antreprenoriale si cresterea competitivitatii si adaptabilitatii IMM-urilor in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si al trecerii la economia bazata pe relatii antreprenoriale prin crearea de retele de IMM-uri sectoriale si tematice. Proiectul se adreseaza intreprinzatorilor si managerilor de IMM-uri din regiunile Nord-Est, Nord-Vest si Bucuresti-Ilfov, care au ca domeniu de activitate constructiile, turismul si consultanta. In primavara acestui an, 30 de reprezentanti ai retelelor NETIMM, inclusiv din judetul Bacau, au participat la un schimb de experienta la partenerul transnational din acest proiect, care este GAB Munchen - Asociatie pentru Cercetare si Dezvoltare in Formarea Profesionala, fondata in anul 1980, pentru un transfer de know-how, atit la nivel de firme si retele, cit si la nivel de conducere de proiect. Proiectul NETIMM este finantat prin Fondul Social European si administrat in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane de Ministerul Muncii.
Reteaua NETIMM Moldavia implineste, in aceasta luna, un an de la infiintare. A doua reuniunea a sa a avut loc, in judetul Bacau, la Pensiunea Montana, din Slanic Moldova. "Am beneficiat, in acest proiect, de relatiile noi cu intreprinzatori din domeniul turismului si agroturismului, dar si de experienta partenerilor germani, de la care am avut ce invata in schimbul de experienta. Este un proiect de succes" - spune administratorul Pensiunii Montana, dr. Constantin Popa, care va fi prezent si la reuniunea de la Vama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu