vineri, 29 octombrie 2010

Mai putini bacauani in "Who's who in business Romania"

• in topul intocmit de Ziarul financiar mai apar, anul acesta, doar Costel Casuneanu, Costel Ceocea, Claudiu Doros, Grigore Filip, Alin Giurea, Grigore Horoi si Dragos Paval
• nu mai apar Gheorghe Antochi, Adrian Paval si Alexandru Matei


Numai sapte bacauani, plus doi oameni de afaceri care provin din judetul Bacau, au aparut in topul "Cei mai importanti 1.000 de oameni din business 2010", realizat de Ziarul financiar, care este anuarul "Who's who in Business Romania", si scoate la lumina decidentii din afacerile autohtone care conduc sau care au creat companii de zeci, de sute de milioane sau miliarde de euro. Selectia a fost facuta marcind fiecare domeniu important din business - servicii financiare, energie, auto, industrie, constructii & real estate, bunuri de larg consum, farma & sanatate, turism, media & advertising, servicii profesionale, transporturi si comert si IT&C.

"Consiliul Investitorilor Straini din Romania - se arata in Argumentul care deschide topul - a inscris printre masurile de relansare a economiei propuse in aceasta toamna ideea ca Guvernul sa lucreze cu un corp consultativ de 1.000 de oameni din business. A treia editie a Anuarului Who's who in Business Romania ii este, de astazi, la indemina". Printre cei 1.000, din Bacau, in domeniul Servicii financiare sint nominalizati presedintele director general al Societatii de Investitii Financiare Moldova, Costel Ceocea (54 de ani), absolvent al facultatii de Stiinte Economice a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, si Claudiu Doros (40 de ani), director general adjunct al aceleiasi societati, absolvent al Facultatii de Litere si Stiinte a Universitatii "Vasile Alecsandri" din Bacau. In domeniul Industrie, doar un singur bacauan, Grigore Filip (56 de ani), presedintele Aerostar Bacau, absolvent al Facultatii de Inginerie Aerospatiala a Universitatii Politehnica Bucuresti.
Un domeniu mai bogat in nume este Real estate & constructii. Aici, apar Costel Casuneanu (51 de ani), presedintele PA&CO International Oituz, care detine impreuna cu sotia, Paulina, una dintre cele mai mari firme de constructii si care a construit peste 2.000 de kilometri de drumuri. Dragos Paval (44 de ani), coproprietarul companiei Dedeman alaturi de fratele sau, Adrian Paval, absolvent al facultatii de Matematica si Informatica din Iasi, a dezvoltat cea mai mare retea de bricolaj din Romania (3.000 de angajati si afaceri de circa 250 de milioane de euro). In acelasi domeniu, apare si un onestean, Marius Marin (49 de ani), acum director general al Macom-Simcor Deva, absolvent al Facultatii de Mecanica a Politehnicii bucurestene.
Domeniul Bunuri de larg consum il mentioneaza pe Alin Giurea, presedinte director general al companiei Pambac Bacau (49 de ani), absolvent al Facultatii de Tehnologia si Chimia Produselor Alimentare a Universitatii din Galati, masterand la mangementul in economia de tranzitie, cu un doctorat in inginerie alimentara si care face parte de peste 18 ani din managementul Pambac. De la Agricola Bacau este prezent in top Grigore Horoi (54 de ani), presedintele grupului, tot de peste 18 ani in societate, absolvent al facultatii de Stiinte Economice a Universitatii din Iasi.
Si, tot din Bacau originar, Viorel Catarama (55 de ani) este din nou in top, fiind presedintele companiei Elvila, pe care a infiintat-o la inceputul anului 1990. Catarama este absolvent al Facultatii de Comert de la ASE Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu