miercuri, 13 octombrie 2010

Cora vine in Bacau

Proiectul construirii unui hipermarket in locul cunoscutei fabrici de confectii din Bacau ASCO devine realitate odata cu achizitionarea terenului acesteia de proprietarul marcii de magazine Cora. Conform Ziarului financiar, care citeaza firma de consultanta imobiliara Colliers International, tranzactia s-a facut la 390 de euro pe metrul patrat, pentru 3,5 ha, iar constructia hipermarketului si a uni galerii comerciale ar putea fi terminata la sfirsitul anului viitor.
Tranzactia a fost facuta de o subsidiara a companiei Imotrust, din Arad, care a achizitionat 58% din capitalul societatii Asco Bacau, listata la Bursa de Valori. Cei de la Imotrust sustin ca aceasta achizitie a marit considerabil patrimoniul societatii, terenul fabricii situate in centrul Bacaului fiind evaluat la peste 12 milioane de euro. Suma aproape a fost obtinuta.
Istoria marcii Cora incepe in 1974, cind a si fost adoptata, dar ea tine de infiintarea Grupului Louis Delhaize. Acesta poarta numele unuia dintre copii negustorului belgian de vinuri Jacques Delhaize, care in 1850 au pus bazele conceptului de sucursala comerciala (un antrepozit central cu puncte de vinzare). La inceputul Secolului al XX-lea, unchii fratilor Delhaize au venit in Franta si au infiintat grupurile comerciale Le Docks du Nord si Sanal-Sadal. Un nepot al lor, Andre Bouriez, intra in grupul Sanal, care din 1945 va fi condus, insa, de grupul Mielle. Peste 20 de ani, Andre va ajunge el insusi presedintele Mielle-Sanal-Sadal. Succesorul lui la conducere a ajuns, in 1975, Philippe Bouriez, care incepe o perioada a dezvoltarilor de succes. In prezent, compania are 81 de asocieri si francize sub sigla Cora, cu peste 22.000 de salariati. In Romania, functioneaza sase magazine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu