marți, 26 octombrie 2010

Conferinta a Patronatului Societatilor din Constructii in Bacau

Octavian Turcu si Tiberiu Androaiei (Foto: Petru DONE)
Patronatul Societatilor de Constructii (PSC), membru al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), s-a intilnit, ieri, 26 octombrie, cu circa 15 reprezentanti ai unor firme de constructii din Bacau si ai filialei Bacau-Neamt a Ordinului Arhitectilor din Romania. La intilnire au fost prezenti si presedintele filialei Bacau a UGIR, Octavian Turcu, si vicepresedintele filialei OAR, Gelu Tudorache. "Este prima conferinta dintr-o serie de zece - a spus vicepresedintele Patronatului, Tiberiu Androaiei - pe care o incepem in tot atitea judete din tara si in Bucuresti, cu scopul de a schimba atitudinea si abordarae in tot ceea ce inseamna politici economice in Romania, dar in special cele legate de breasla constructorilor, care s-a dovedit a fi grav afectata in aceasta perioada". A fost prezentat Programul de promovare a constructorilor 2010 - 2012 al participarii constructorilor romani in proiecte de investitii si OUG 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor initiata de Patronatul Societatilor din Constructii. De asemenea, prin sistemul de teleconferinta participantii au putut lua legatura si cu Mihai Mereuta, presedintele Ligii proprietarilor de locuinte Habitat Urban.
PSC organizeaza, in octombrie si noiembrie, un program de conferinte locale pentru identificarea de solutii pentru revigorarea industriei constructiilor, afectata de criza economica si pentru prezentarea proiectului de lege propus de patronat pentru imbunatatirea OUG
69/2010, cu referire la programul de reabilitare termica nationala, program care - spun organizatorii - in actuala forma legislativa nu este functional, negarantind calitatea executiei.
Asupra celor concluziilor acestui eveniment vom reveni, pe larg, in editiile urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu