luni, 25 octombrie 2010

Chimcomplex este perla coroanei bursiere a Grupului SCR

Stefan Vuza, la Chimcomplex (Foto: Petru DONE)
Chimcomplex Borzesti este societatea cu cea mai mare capitalizare bursiera intre firmele cotate pe piata de capital, din portofoliul pe care il detine omul de afaceri Stefan Vuza. Chimcomplex valoareaza, acum, la Bursa de Valori Bucuresti, 181 de milioane de lei, fata de urmatoarea intreprindere din portofoliul lui Stefan Vuza, Somes Dej, cu o valoare de numai 25,2 milioane de lei. De altfel, tot portofoliul valoreaza 281 de milioane de lei, marime care il situeaza pe omul de afaceri - dupa un calcul facut de Ziarul financiar -, pe locul al treilea intre primii noua mari detinatori de actiuni la firme cotate la Bursa.
Chimcomplex, fabricant de produse clorosodice si pesticide, are o actiune cu o valoare nominala de un leu, ceea ce face ca pachetul integral sa fie format, in functie de capitalul social, din aproape 130 de milioane de actiuni. Fata de nominala de un leu, actiunea intreprinderii din Borzesti valoreaza, in prezent, 1,40 de lei, dupa ultima tranzactionare operata la Bursa de Valori cu aceste actiuni pe 26 iulie. In ultimul an fizic, valoarea actiunii a urcat, insa, si la 2,40 de lei, dar a coborit si la 0,44 de lei.
Chimcomplex Borzesti nu s-a numarat niciodata, intre firmele din Grupul Societatile Comerciale Romane (SCR), controlate de Stefan Vuza, pe care acesta intentiona sa le delisteze de pe piata de capital, asa cum a fost cazul Sinterom Cluj, Contactoare Buzau sau Uzuc Ploiesti, dar care nu au ajuns nici ele in acest stadiu, dupa opozitia actionarior minoritari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu