vineri, 27 august 2010

Top 5 economic bacauan (20 - 26 august)


Aceasta rubrica evidentiaza cele mai bune rezultate, cele mai importante actiuni si cele mai mari efecte pe care o societate comerciala, o organizatie sau o institutie, chiar si o personalitate sau alta, le-au obtinut s-au le-au produs pe parcursul unei saptamini in judetul Bacau. Facem, saptaminal, de simbata pina vineri, o selectie a celor mai importante evenimente economice ori social-politice cu efect asupra dezvoltarii economice a judetului mai ales in aceasta perioada critica economic si financiar. Asadar, pentru aceasta perioada:

1. Cofaro Faraoani - Pentru aplicarea proiectului de dezvoltare si rentabilizare a firmei, prin modernizarea atelierului de timplarie, in valoare de aproape 1,9 milioane de lei, cu finantare prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
2. Consiliile locale Casin si Manastirea Casin - Pentru finalizarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor, derulat prin programul Phare 2006, in valoare de 340.800 de euro.
3. Nelu Iordache - Pentru infiintarea societatii Blue Line Cai Ferate, care va incepe sa opereze in zona Moldova, pentru transportul pasagerilor Blue Air pe aeroportul din Bacau, cu doua rame de transport pe calea ferata electrice.
4. Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau - Pentru implementarea proiectului „Pregatire practica pentru piata muncii”, pentru dezvoltarea apritudinilor profesionale ale studentsilor facultatii de {tiinte Economice, specializarile Contabilitate si informatica de gestiune si Marketing.
5. Colegiul Tehnic „Petru Poni” Onesti - Pentru aplicarea proiectului „Formare in doemniul turismului european”, in Programul Leonardo de Vinci al Uniunii Europene, cu o finantare de aproape 40.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu