vineri, 27 august 2010

Sistem de colectare selectiva a deseurilor la Casin si Manastirea Casin

Rezultatele proiectului "Sistem de colectare selectiva a deseurilor in comunele Manastirea Casin si Casin", aplicat in perioada septembrie 2008 - iulie 2010 in cele doua localitati, au fost prezentate miercuri, 25 august in cadrul unei conferinte de presa organizata la Manastirea Casin. Beneficiarii si managerii proiectului au mai prezentat activitatile care au avut loc in proiect si au ascultat opinii ale reprezentantilor sectorului privat si ale mediului de afaceri din cele doua comune.
"Proiectul are ca obiectiv colectarea selectiva a deseurilor menajere si, implicit, protectia mediului si respectarea obligatiilor impuse prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana" - a spus primarul comunei Manastirea Casin, Gabriel Apreotesei, manager de proiect. Valoarea proiectului este de 340.739,47 EUR, din care 306.535,46 EUR contributia financiara a Uniunii Europene. Obiectivul general este protejarea si reabilitarea mediului din zona, prin reducerea volumului de deseuri depozitate si cresterea gradului de colectare selectiva a acestora în Regiunea Nord-Est, în cadrul implementarii masurilor si prioritatilor identificate în Planurile Nationale si Regionale de Gestionare a Deseurilor, ca punct de plecare în realizarea unui sistem articulat de adresare a problemelor legate de mediu, calitatea vietii si cea a mediului de afaceri.
S-au construit 47 de puncte de colectare selectiva si s-au achizitionat 188 de eurocontainere si doua autocompactoare pentru colectarea selectiva a deseurilor. Punctele de colectare selectiva au fost amplasate in saterle Manastirea Casin (18), Lupesti (4), Pirvulesti (4), Scutaru (1), Casin (16) si Curita (4). Un punct de colectare este dotat cu 4 eurocontainere: unul pentru deseuri organice de bucatarie (culoare rosie), altul pentru hirtie si carton (culoare albastra), unul pentru deseurilor din plastic (culoare galbena) si altul pentru sticla (culoare verde).
Colectarea selectiva va fi facuta cu doua masini autocompactoare achizitionate prin proiect. Tarifele pentru salubritate vor fi nu doar în functie de cantitatea de deseuri produsa în comuna, dar si de cantitatea de deseu sortata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu