sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Consultatie fiscala: Depunerea electronica a Declaratiei unice - Formular 112

Declaratia fiscala unica - formular 112 - poate fi depusa online, prin intermediul portalului e-guvernare, termenul limita fiind 25 februarie 2011. Dar, pentru a depune in sistem electronic Declaratia unica privind impozitele pe venit si contributiile sociale, este obligatorie obtinerea certificatului digital. "Cu un singur certificat - spune purtatorul de cuv`nt al Directiei Generale a Finantelor Publice Bacau, Adrian Anghel - se pot semna declaratiile fiscale pentru mai multi contribuabili. Spre exemplu, o firma care conduce evidenta contabila pentru mai multi agenti economici va avea nevoie de un singur certificat digital pentru depunerea declaratiilor si nu este necesar ca fiecare client al acesteia sa detina un astfel de certificat".
Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica se obtine de la unul dintre cei trei furnizori de servicii de certificare acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Lista acestor furnizori se gaseste pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (www.mcsi.ro), sectiunea Registrului furnizorilor de servicii de certificare, sau pe website-ul ANAF, sectiunea Declaratii electronice.
La unitatea fiscala teritoriala se depun trei documente:
1. formularul 150, listat, semnat si stampilat de contribuabil;
2. documentul de identitate al titularului certificatului calificat, in original si in copie;
3. documentul, in original si copie, care atesta calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului (acest document poate fi Hotararea adunarii generale a actionarilor sau Statutul societatii comerciale); sau documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil, in situatia in care titularul certificatului calificat
nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat.
Prin exceptie de la regula, declaratia unica va putea fi depusa si pe suport de hartie doar pana la 1 iulie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu