luni, 6 noiembrie 2023

Proiect pentru cursuri de competențe digitale la Moinești

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bacău, în parteneriat cu Ioanida Turism Craiova, CSA Travel Bacău și Ymac Saby Company Craiova, aplică până la 31 decembrie 2023 proiectul „ID – Involved in digitalization – ID 142937”, înscris în axa prioritară nr. 3 – Locuri de muncă pentru toți, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Pe 26 octombrie la Moinesti a avut loc Conferința de prezentare generală și a rezultatelor la zi ale proiectului.
Evenimentul s-a bucurat de prezența a 46 de participanți, reprezentanți ai firmelor din zona Moinești, Comănești, Dărmănești, Valea Muntelui, ai asociațiilor de afaceri, autorităților/instituțiilor județului Bacău. „Camera de Comerț și Industrie – a spus, la deschiderea conferinței, moderatorul Doru Simovici, Președintele CCI - are în implementare trei proiecte privind digitalizarea firmelor, proiecte care se adresează strict firmelor și angajaților acestora, respectiv: Creșterea abilităților antreprenoriale – CAD, Involved in digitalization – ID și E-worker. Cu ajutorul lor vor fi sprijinite 96 de firme și 930 de persoane angajate ale acestora, care vor participa/absolvi cursuri de digitalizare”. Temele prezentate în conferință au fost: ► Proiectul „Involved in digitalization - ID”, Prezentare generala, obiective, activități, grup țintă, indicatori (Constantin Cernat, Manager de proiect); ► Proiectul „Involved in digitalization - ID”, Componenta de formare profesională a angajaților (Oana Drăgulescu, expert la CSA Travel); ► Importanța formării profesionale continue la locul de muncă (Cezar Olteanu, Director pentru Dezvoltarea Afacerilor, la CCI Bacău). În proiectul „Involved in digitalization - ID” au fost organizate cursuri de Designer web, de Operator introducere, validare si prelucrare date, de Competente digitale și ECDL. În acest moment mai sunt 65 de locuri libere la cursul de ECDL. Angajații firmelor prezente, și nu numai, se mai pot înscrie, astfel, în proiect. Între reprezentanții firmelor și ai autorităților/instituțiilor s-au purtat discuții profesionale legate de tematica proiectului și de unele teme actuale de interes privind economia județului Bacău.
Proiecte în perspectivă CCI Bacău este la al 24-lea proiect, iar valoarea totală a sumelor atrase este de aprox. 26 de mil. euro. Aceste sume au fost utilizate, în principal, ca grant-uri pentru finanțarea de startup-uri, pentru formarea profesională a angajaților firmelor și pentru calificarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Până la sfârșitul anului, CCI intenționează să mai depună proiecte care se adresează firmelor, în vederea obținerii finanțării. Alte informatii privind derularea proiectului si inscrierile la cursurile de ECDL se pot obtine de la Constantin CERNAT, Manager proiect, telefon: 0730.472145; email: ccibc@ccibc.ro. Doru Simovici: „E este foarte importantă accesarea fondurilor europene. Sunt bani care vin în Bacău și în județ. Cred că autoritățile, instituțiile, structurile de afaceri, împreună, trebuie sa facem mai mult pentru îmbunătățirea rezultatelor în domeniul atragerii de fonduri europene.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu