luni, 28 noiembrie 2022

Băcăuanii din Top Forbes România 2022

Dragoș și Adrian Pavăl
Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman), Daniel Dines (UiPats), Ștefan Vuza (Chimcomplex), Gruia Stoica și Vasile Didilă (Grampet, proprietara Rafo), oameni de afaceri băcăuani, originari din județul Bacău sau cu afaceri importante în județ, se numără printre primii 17 nominalizați în Clasamentul celor mai bogați români – Top Forbes România 2022.

Revista Forbes România a realizat și în acest an un top cu 500 dintre cei mai bogați români. 

Primul loc în clasament revine, în acest an, pentru prima dată fraților Dragoș și Adrian Pavăl, cu 13 miliarde de lei. „Investițiile lor în sectorul imobiliar - spun cei de la Forbes - reprezintă o cursă neîntreruptă, fără «pauze de respirație», bine calculată și adaptată la condițiile pieței.”

Primul loc era până acum al lui Daniel Dines, originar din Onești, dar scăderea averii sale la numai 8 miliarde de lei l-a adus pe locul al treilea. UiPath își continuă, însă, evoluția. Daniel Dines a achiziționat, în primăvară, prin intermediul vehiculul său de investiții Ice Vulcan Properties Ltd, înregistrat în Cipru, 9,57% din RodBun, unul dintre cei mai importanți jucători din agricultura românească.

Ștefan Vuza
Pe locul al șaptelea s-a situat Ștefan Vuza, cu 4,5 miliarde de lei. Chimcomplex este un grup industrial cu o strategie orientată spre eficiență tehnologică și energetică, chimie verde circulară și investiții în hidrogen.

Iar proprietarii Rafo Onești, frații Gruia Stoica și Vasile Didilă sunt pe locul al 17-lea, cu 1,2 miliarde de lei. Principalele lor afaceri, însă, sunt în transportul feroviar din România și sud-estul Europei.

Evaluarea averilor celor mai bogați oameni de afaceri din România incluși în top are la bază pornește de la multiplii medii pentru cifra de afaceri, profitul net și capitalurile proprii, cu un set de coeficienți aplicabili fiecăruia dintre acești indicatori financiari. Multiplii au fost furnizați de Deloitte România, pe baza analizei bursiere a companiilor listate din Europa Centrală și de Est, în toate domeniile și sectoarele de activitate. Informațiile au fost obținute din surse oficiale, de pe site-ul Ministerului Finanțelor, de la Registrul Comerțului, din bazele de date ale portalului Confidas.ro sau de la oamenii de afaceri intervievați de Forbes România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu