miercuri, 30 noiembrie 2022

IMM-urile private solicită salarii minim garantate

Gina _Plantos
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită Guvernului reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată. Consiliul Național – ne informează economista Gina Plantos, prim-vicepreședinte al Patronatului Județean Bacău al IMM - a transmis o adresă prin care solicită prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Constantin Budăi, și Ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.
CNIPMMR consideră că până în acest moment negocierile pentru stabilirea salariului minim garantat în plată nu au fost finalizate și solicită tuturor partenerilor sociali reluarea acestora.
Astfel, așa cum a mai fost susținut, CNIPMMR solicită creșterea salariului minim la 3.000 de lei brut pe lună, cu deducerea de 200 de lei și posibilitatea creșterii suplimentare cu încă 250 de lei peste cei 3.000 de lei, voluntar, pentru angajatorii care doresc să ofere această sumă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu