sâmbătă, 17 septembrie 2022

Monedă BNR la aniversarea USAMV București

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, pe 19 septembrie, o monedă de argint cu tema 170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Moneda are un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g.

Aversul monedei prezintă clădirea rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei redă portretul și numele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbei, întemeietorul Școlii Naționale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea USAMVB, clădirea școlii, inscripțiile „UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI”, „170 DE ANI” și „1852”, anul întemeierii școlii.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, iar prețul de vânzare de 440 de lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu